Печат

Рецензии на филмот До Балчак

После успешната премиера на новиот Македонски игран филм “До Балчак“ на режисерот Столе Попов во Скопје, рецензиите во печатот во врска со самото дело како филм многу позитивни. Овде ви пренесуваме неколку статии објавени непосредно после самата премиера.

19.10.2014 (кликни тука за оргиналниот текст)
Најбурни аплаузи за Дац, Инти, Тони, Сашко, Мартин, Искра
По завршувањето на филмот, […]

November 2nd, 2014|Печат|

Конференција на режисери во Лесковац

Лесковац – На третата конференција на филмските режисери од просторите на бивша Југославија, која се одржа во

Лесковац во оквир на седмиот интернационален фестивал на режијата “Лајф“, доминираше идејата покрената минатата година за формирање на регионален фонд од кој би се финансирала дистрибуцијата на филмовите. Иако идејата безрезервно ја подржаа сите режисери од сите бивши […]

  • премиера До Балчак, Столе Попов
    Permalink премиера До Балчак, Столе ПоповGallery

    До Балчак Македонски Кандидат за Оскар

До Балчак Македонски Кандидат за Оскар

Комисијата во состав: Роберт Насков (продуцент) – претседател на комисијата, Вардан Тозија (режисер), Горан Игњатовски (мејкап-артист), Иван Бартлинг (сценограф), Димитар Попов (кинематографер) – членови, со мнозинство гласови одлучи филмот „До балчак“ во режија на Столе Попов да ја претставува Македонија во трката за Оскар од неанглиско говорно подрачје.

16.09.2014 (кликни тука за оргиналниот текст)
“Филмот До […]

September 25th, 2014|Печат|
  • филмот До Балчак и печатот
    Permalink филмот До Балчак и печатотGallery

    Одзив во печатот после премиерата на филмот До Балчак

Одзив во печатот после премиерата на филмот До Балчак

После успешната премиера на новиот Македонски игран филм “До Балчак“ на режисерот Столе Попов на филмскиот фестивал “Манаки“ во Битола, одзивот во печатот во врска со самото дело како филм беше позитивен. Овде ви пренесуваме неколку статии објавени непосредно после самата премиера.

16.09.2014 (кликни тука за оргиналниот текст)
“Бурна атмосфера за филмот на Столе Попов
Одлична продукција, […]

September 23rd, 2014|Печат|