На Меѓународниот ден за заштита на аудиовизуелното наследство, 27 октомври, Кинотеката на Македонија  ја промовира ДВД едицијата со седум дигитално реставрирани  четири долгометражни играни и три документарни филмoви на нашиот реномиран и во светски рамки афирмиран режисер, Столе Попов проследен со соодветно ДВД-издание.

Дигиталната реставрација на филмскиот опус  на режисерот кој оставил длабоки траги за […]